Anotació

Aprenentatge mòbil a Àsia: Corea del Sud i Filipines

mòbils Àsia
Us presentem una espipellada sobre alguns aspectes de l’aprenentatge mòbil a Àsia, extrets de la font següent: [UNESCO. Turning on mobile learning in Asia. Illustrative Initiatives and Policy Implications.  2012. Disponible a <unesdoc.unesco.org>].

La Universitat Oberta de Filipines, l’any 2004, va engegar uns programes d’ensenyament mòbil per a alumnes «on the go». Consistien en petits mòduls d’aprenentatge que incloïen continguts i preguntes a través de mòbil, amb tecnologia SMS (llibres de treball, qüestionaris via SMS, recursos d’àudio).

Corea del Sud, l’any 2011, va ser el primer país del món que va declarar un pla nacional per adaptar el llibre de text digital l’any 2015. Una de les finalitats d’això és proveir de les mateixes oportunitats d’aprenentatge els alumnes que no poden anar a classe per mor d’una discapacitat, per motius de salut, o perquè es troben a àrees rurals. Algunes companyies coreanes venen dispositius d’aprenentatge mòbil, plataformes: com ara la SK Telecom, que va posar en marxa la T Smart Learning, una plataforma d’aprenentatge mòbil —en principi pensada per a tauletes tàctils—, amb eines en línia, utilitzada en programes after-school per a anglès i matemàtiques.

Anuncis

Un pensament sobre “Aprenentatge mòbil a Àsia: Corea del Sud i Filipines

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s